İndirim tarihleri zamanında sağlık hizmetlerinden yararlanmayı unutmayınız!

Kapatmak için ESC basınız.

kadın doğum muayene nasıl yapılır

Kadın doğum muayene tedavisi, hamilelik sırasında öncesi ya da sonrasında kadınların ve bebeklerinin sağlığı ile ilgilenen bir tıp alanıdır. Özel sağlık kuruluşumuzda kadının hastalıkları ve doğum uzmanı dr. jinekolojik muayene hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Whatsapp üzerinden kadın doğum muayenesi ile ilgili sorularınızı gönül rahatlığıyla bize iletebilirsiniz. Ancak, danışmanlık hizmetimiz ücretlidir. Detaylı bilgi almak veya randevu oluşturmak için lütfen bize ulaşın.

Kadın doğum muayene

En uygun muayene

Kadın doğum bölümü gebelik sonrası ve öncesi bilgilendirme hizmetidir. Hamile süreci son derece özenli ve detaylı şekilde takip edilmektedir. Kadın doğum ve muayene tedavisi hizmeti, anne, bebek yada tüp bebek sağlığına son derece önem vermektedir.

Nesillerin sağlıklı olması için sağlıkla ilgili tüm konular hakkında yapılması gereken işlemler ile birey bilgilendirilir. Genetik rahatsızlıklara karşı tarama yapılması, kadın doğum muayene tedavisi, akraba evlilikleri ile gelişebilecek risklerin önlenmesi, kromozom analizi uygulanması gibi konular kadın hamileliği bölümü içerisindedir. Kadın doğumla ile müdahale edilir veya gereken önlemler alınır. Bu sayede uygulanan hizmetler kısaca bu şekilde özetlenebilir:

  • Gebelik öncesi bilgilendirme, danışma ve muayene,
  • Anne sağlığı ve tüp bebek kontrolü ile gereken laboratuvar tetkiklerinin değerlendirilmesi,
  • Transvajinal ve abdominal ultrason yardımı ile 5.haftadan birlikte hamileliğin tespiti ile gelişim sürecine ait bilgilerin yakın takibi,
  • Doğumsal problemlerin ve tüp bebek yada bebeklerin ailesel sakatlığı tespiti için ultrasonografik fetal anomali taraması yapılması,
  • Genetik test amniyosentez, gebelik diyeti, ikili veya üçlü-dörtlü tarama testi yapılması,
  • Uygulanan testlerin sonucu hamilelik süresinde sorun tespit edilmekte olan anne adayı yüksek risk barındıran gebelik izlemine alınması,
  • Hamilelik süresinde anne adayına fiziksel, beslenme ve ruhsal gibi konuların tümüne uyum sağlama doğumun yapılmasına hazırlanması gibi desteklenerek sağlık hizmetlerinin uygulanması,
  • İlerlemiş olan hamilelik sürecinde bebeğin kalp atışlarının fetal monitör cihazı yani NST ile bebeğe ait kalp atışlarını ve durumunun iyi olması izlenmektedir.
  • Doğumu yapılan bireyin yeni doğan uzman ekipleri tarafınca gerçekleştirilmekte olan bakımı,
  • Doğumu yapılan bireyin sonrası korunma yönteminin uygun şekilde belirlenmesi,
  • Genel anlamda infertiliteye sebep olan nedenlerin tespiti yapılması.

Kadın doğum jinekoloji nedir?

Kadın üreme sistemi ile ilgilenen tıp dalıdır. Herhangi bir hamilelik için, doğumun sonrası dönem ile ilgili sorunların tanısını, önlenmesini ve tedavisini içerir.

Bu bölümde jinekolojik muayene olarak tedavi hizmetinden bahsedeceğiz. Herhangi bir jinekolog, kadınların üreme sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisi için uzmanlaşmış tıp doktorlarıdır.

Kadın pelvik tıbbı ve cerrahisi konusunda ek eğitim almış herhangi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ya da aile hekimleri olabilirler.

Doktorlar hastaları incelemek için çeşitli araçlar kullanırlar, örneğin sırasıyla:

  1. Spekulumlar (Vajinaya yerleştirilen metal ya da plastikten yapılmış bir alet),
  2. Son teknoloji ultrason makineleri (Ekranda görüntü oluşturmak için ses dalgaları üreten bir makine),
  3. Kolposkoplar (Bir büyütme aleti)

Kadın doğum doktoru

Genel anlamda kadın doğumda doktor, hastalıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Ayrıca kadın bireylere doğum ya da hamilelik ile ilgili tıbbi bakım sağlamakla görevli olan doktorlara verilen mesleki unvandır.

Jinekolog ve kadın doğum farkı?

Jinekolog ve kadın doğumun farkı yoktur çünkü ikisi de aynı meslektir. Ülkemizdeki bu mesleki unvanın uzmanlığının tam ismi ise Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı’dır

Kadın hastalıkları ve doğum nedir?

Kadın doğum hastalıkları için tedavi

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ya da jinekologlar hamile kadınların muayene ve bakımında uzmanlaşmış doktorlardır. Ayrıca kadın üreme organlarındaki hastalıkları teşhis etme, tedavi etme ve yönetme konusunda eğitimlidirler.

Kadın doğum ve hastalıkları

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Dr. obstetrik ve jinekolojik bakım sunarak ayakta tedavi hizmeti uygulamaktadır. Aynı zamanda her yaştan kadın için hastalıkların erken teşhisi ve tedavi edilmesidir.

Kadın Hastalıkları bölümünün amacı, pek çok hastalığı genellikle üreme sağlığı sorunları olan hastalara en uygun bir şekilde kapsamlı bakım sağlamaktır. Yılda bir olsada kadın hastalıkları uzmanı dr. tarafından muayene ve kontrol edilmeniz yararınıza olacaktır.

Tedavi hizmetinin birincil amacı, güvenli bir ortamda hasta merkezli bakım sağlamaktır. Pek çok her yaştan kadına kapsamlı obstetrik bakımı güvenli bir ortamda sunmaktır.

  • Kadınların üreme sistemleri,
  • Diğer sağlık rahatsızlıkları ile ilgili şikayetleri olan hastaların muayene ve tedavisine yardımcı olmak.
  • Kronik jinekolojik durumların muayene tedavisi,
  • Aile planlaması hizmeti verilmesi,
  • Doğumun kontrolü için hap kullanan kişilere,
  • Hamile olan ya da hamile kalmaya çalışan kişilere klinik bakım, destek ve tavsiye sağlamak.
  • Kanuna uygun olarak hastalara jinekolojik muayene hizmeti vermek.

Kadın doğum parça alınması?

Endometrium yani rahim iç tabakasıdır. Rahim iç tabakasından parça alınma işlemi “endometriyal biopsi“ ismi verilmektedir. Biyopsi işlemi rahim içinde bulunan dokudan, iç tabakadan mikroskop altında patolojik incelenme sonucu parça alınmasıdır.

Kadın doğum tahlil sonuçları?

Sonuçların çıkıp çıkmadığını öğrenmek için kan numunesi verdiğiniz kurumla iletişim halinde kalmanız gerekmektedir. Çünkü kadın doğumun tahlil sonuçlarının çıkması, sağlık kuruluşunun yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir.

Kadın doğum randevu alma?

Özellikle bireylerin en çok muzdarip olduğu konulardan biridir. Çünkü sağlık kuruluşlarının yoğun olduğu takdirde alacağınız randevu tarihide ilerleyebilmektedir.

Kurumumuzca her birey bizim için önemlidir. Bizlere iletişim kanallarından ulaşarak en yakın tarih için randevu alabilirsiniz.

Kadın doğum muayenesi nasıl yapılır?

Kadın hastalıkları muayene

Muayene olarak en değerli hizmettir. Amacı karın içinde yer alan genital organları değerlendirmektir. Dr. hastayı muayene masasına uzatır ve uygun şekilde pozisyon almasını sağlar.

Bir elin orta ve işaret parmağını en az bir kaç dakikadan fazla rahim ağzı içinde tutarak diğer eli ile karın üstünden baskı uygulayarak bu muayene hizmetini gerçekleştirmektedir.

Kadın gebelik haftası nasıl hesaplanır?

Muayene için gebelik haftası hesaplaması

Döllenme kadın bireylerde düzenli bir adet döngüsüne sahip ise , son adet tarihi sonrası ortalama olarak 15 günde gerçekleşmektedir.

Yumurtlamanın tarih bakımından tam anlamı ile ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmek gerçekten zordur. Bu yüzden gebelik haftası hesaplaması yapılırken son adet tarihini esas almalısınız.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı muayene kime uygulanmalıdır?

Kadın doğum hastalıkları için tedavi

Hamile kadınların ve kadın üreme organları rahim ağzı sağlığı ile ilgilenen tıbbi bir uygulamadır. Bu, tıbbın en önemli alanlarından biridir.

Hamilelere, doğumundan sonra kadınlara ve rahim ağzı kanseri ya da cinsel gelişim bozukluğu tanısı olan çocuklara kadın hastalıkları ve doğuma başvurabilirler.

Jinekolojik muayene nasıl yapılır?

Hastalıkların erken teşhisinde en az yılda bir olarak jinekolojik muayene yapılması şarttır. Kadın doğumun hastalık durumlarında jinekolojik muayene aşamalarını açıklamak gerekirse;

  1. Gerek görülürse smear testi
  2. Spekulum muayenesi (Aletle vajina içine bakma),
  3. Vajinal kültür alınması,
  4. Alttan ultrason (Bakirelerde karından ultrason),
  5. Elle muayene (Vajinal Tuşe).

Bakirelerde jinekolojik muayene nasıl olmalıdır?

Bakire olan kadın bireylerde jinekolojik muayene alttan yani vajina yolundan yapılmaz. Karından ultrason ile rahim içi ve vajinanın en az yılda bir olarak jinekolojik muayene yapılması gerekmektedir. Anatomik olarak rahmin önü karın bölgesine daha yakın mesane bulunmaktadır.

Pap smear testi nedir?

Kadın hastalıkları muayene smear test

Pap smear testi rahim ağzı içinde meydana gelen anormal hücrelerin tespiti için uygulanmaktadır. Kadın sağlığı için pap smear testi yaptırılması önem arz etmektedir.

Pap smear uygulanmasının sebebi ise rahim ağzında oluşan tüm anormallik ve hücresel bozuklukları en önemlisi iste hastalıkların erken teşhis etmek için uygulanmaktadır.

Kadın doğum muayene ücretleri?

Net olarak fiyat vermek bu konuda yanlış olacaktır. Çünkü her sağlık kuruluşunun fiyat ve politikası değişmektedir. Genel anlamda kadın doğumda muayene ücretleri ortalama olarak 500 veya 1500 tl arasında değişiklik göstermektedir.

Bu fiyat ortalaması her sağlık kuruluşu için geçerli demek yanlış olacaktır. Bu yüzden bireylere tavsiyemiz kadın doğumda muayene yaptıracağınız özel sağlık kuruluşu ile iletişime geçerek bilgi almanız fayda sağlayacaktır.

Kadın hastalıkları ve doğum sağlık tedavisi hizmetinden nasıl faydalanabilirim?

Özel Halk Sağlık Kabinimiz de alanında profesyonel kadın hastalıkları DR. ile en uygun Kadın hastalıkları ve doğum muayene tedavisi sağlık hizmeti vermekteyiz.

Kadınlar için önemli ve gerekli bir hizmettir. Ayrıca kadınların sağlıklı bir hamilelik geçirmelerine en uygun bir şekilde yardımcı olmaktadır. Bu sebeple en uygun bir şekilde bebeğin güvenli bir şekilde doğmasını sağlar.

Hasta ya da hasta yakınları, (0506) 141 51 63 numaralı hattan sağlık uzmanı temsilcilerinden Kadın Hastalıkları Tedavi sağlık hizmeti talep edebilirler. Kısacası çağrı merkezindeki sağlık uzmanı temsilcimiz bu talebinizi karşılamaya yönelik sizden birkaç bilgi isteyecektir.

Bu hizmetin bazı avantajları şunlardır:

  • Hamile kadınların sağlıklı bir hamilelik geçirmelerine yardımcı olmak;
  • Hamile kadının sağlıklı bir bebek doğurmasına yardımcı olmak;
  • Rahim ağzı kanseri gibi hastalıkları önlemektir.

Kadın doğum ve muayene hakkında sıkça sorulan sorular?

Özellikle kadın doğum ve muayene hakkında bizlere sorulan sıkça soruları sizler için cevapladık. Aklınıza takılan kadın doğumun muayenesi hakkında ve diğer sağlık soruları bizlere iletişim kanallarından ulaşarak sorabilirsiniz.

Kadın doğum idrar yolu enfeksiyonuna bakar mı?

Genel anlamda idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili şüpheleri olan hasta bireyler üroloji bölümüne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca NEFROLOJİ bölümü de idrar yolu enfeksiyonu ile ilgilenmektedir. Bu konu ile ilgili kafanıza takılan soruları bizimle ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kadın doğum muayenesi adetin kaçıncı günü gidilir?

Genel anlamda kadın doğum muayenesi adet kanamasının olmadığı bir zaman aralığında gerçekleştirilmelidir. Fakat bazı durumlarda yumurtalık kisti kontrolü ve benzeri açısından adet dönemi de tercih edilmektedir. Kısacası hiç kontrol yaptıramayan bireyler ilk kez kontrole gidecek bir hanım için ise adet döneminin bir önemi bulunmaktadır.

Kadın doğum alttan muayene?

Bu işlemde karın içinde bulunmakta olan genital organların değerlendirilmesi yapılmaktadır. Doktor, bir elin işaret ve orta parmağını vajen içinde tutarak diğer eli ile de karından bastırması sonucu bu muayene gerçekleştirilmektedir. Bu durumda yumurtalıklar da ve rahim de yer alan büyük kitleleri saptamaktadır.

Kadın doğum kontrol hapı

Özellikle doğum kontrol hapları, kadın bireyler tarafınca kullanılmakta olan korunmasız cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin oluşmasını oran olarak yüksek anlamda önlemekte olan bir doğum kontrol metodudur. Bir progestojen ve östrojenin kombinasyonu ya da yalnızca progesteron hormonu içermektedir.

Whatsapp'tan Yazın Hemen ArayınYol Tarifi

Özel Keçiören Halk Sağlığı Hizmetlerimiz

Özel Keçiören Halk Sağlığı İnstagram