İndirim tarihleri zamanında sağlık hizmetlerinden yararlanmayı unutmayınız!

Kapatmak için ESC basınız.

kürtaj süresi

Kendi alanında profesyonel Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile kürtaj hizmeti vermekteyiz. Ankara kürtaj fiyatları hakkında bilgi için rehberimizi detaylı okuyabilirsiniz.

Kürtaj nedir?

kürtajın hizmet amacı

Kürtaj, gebeliğin cerrahi ya da tıbbi yollarla sonlandırılmasıdır. Bu yöntem birçok kadının gebelikte sorun yaşadığı zaman tercih ettiği bir durum tedavi sağlık işlemdir.

Kelime anlamı “Kürtaj” genel olarak herhangi bir hamileliğin sona ermesini ifade etmek için kullanılmaktadır. Kürtaj diğer adı ile gebelik sonlandırma sağlık hizmeti gibi bir işlemdir.

Dış gebelik kürtaj?

Dış gebelik durumları kürtaj ile alınamaz. Çünkü kürtaj rahim içerisinin temizlenmesi için yapılmaktadır. Dış gebelik durumunda ise bebek rahimde oluşmamaktadır. Bu neden ile kürtaj işlemi ile alınmamaktadır. Ancak dış gebelik durumunda kesin tanı konulamayan hasta bireylerde kürtaj tanısal amaçla yapılmaktadır.

Kürtaj doktoru?

Kürtaj işleminin kimin yapacağına karar verirken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Bu yüzden kürtaj işleminin yapacağı en iyi kişi, alanında profesyonel Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktoru olmasına dikkat etmelisiniz!

Kürtaj hangi durumlarda yapılır?

Bebeğin kalp atmasının durduğu hem de aynı zamanda hamilelikte yüksek doz radyasyon maruziyeti ya da sakıncalı ilaç kullanımı gibi durumunda, aynı zamanda embriyo oluşumunun hiç görülmediği gibi boş gebelik durumunda ya da hamileliğin devamında anne karnında bebeğin annenin hayatına etki edip tehlikeye sokacağı durumda kürtaj operasyonu yapılması gerekli bir işlemdir.

Kürtaj neden yapılır?

kürtajın tedavi hizmet amaç

Kürtaj tedavi hizmetinin iki amacı vardır. Birinci amaç tıbbi bakım sağlamak, ikinci amaç ise duygusal destek sağlamaktır. Aynı zamanda kadınlara güvenli bir şekilde nasıl kürtaj yapılabileceği konusunda rehber sağlamak amacımızdır.

Güvenli, yasal ve düşük maliyetli bir şekilde işleme erişmesine yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Bu sebeple hamilelik sırasında ya da aynı zamanda kürtaj sonrası oluşan komplikasyonları tedavi etmekteyiz. Aynı zamanda ankara kürtaj fiyatları için kılavuzumuzu detaylı okuyunuz!

Kürtaj nerede yaptırılmalıdır?

Kürtaj işlemini devlet hastanelerinde ya da özel sağlık kuruluşlarında yaptırabilirsiniz. Yapılan kürtaj hizmeti için sağlık bakanlığı onaylı ruhsatı olduğundan emin olmalısınız! Devlet hastanelerinde ya da özel sağlık kliniklerinde yapılan kürtaj hizmetinin artı ve eksi yönleri bulunmaktadır.

Kürtaj ne zaman yapılır?

Genel anlamda kürtaj işlemi 10 haftaya kadar yapılsa da en uygun zaman 5 veya 7. hamilelik haftaları arasıdır. Çünkü bu haftaların üstünde ve altında kürtaj riskleri birazcık artmaktadır. Kürtajın 5 haftanın altı zamanda yapılması durumu hamileliğin devamı ve kanama riski görülebilmektedir.

Kürtaj ne kadar sürer?

Kürtaj işlemi yapılırken hamileliğin oluşma hafta arası ile bağlantılı olmakla birlikte yaklaşık olarak 5 veya 10 dakika arasında sürmekte olan bir işlemdir.

Hamilelik hafta arası arttığı süresince doğal olarak işlem süreside uzamaktadır. Sedasyon anestezi yardımı sayesinde kürtaj sağlık işlemi ile yapılan kadın bireylerde hafif doz alacağı anestezi ve kürtaj işlemi sonrası dinlenme zamanı göz önüne almalısınız.

Kürtaj nasıl yapılır?

kürtaj, vakumlu kürtaj, kürtaj fiyatları 2022, gebeliğin sonlandırılması ne kadar, kürtaj hangi durumlarda yapılır, vakum yöntemiyle kürtaj

İlaç alarak ya da ameliyatla yapılmaktadır. Kürtaj operasyonu, kısaca hamileliğin ya da gebeliğin sonlandırılmasıdır.

Genel anestezi ile kürtaj nasıl yapılır?

Özellikle kürtaj ameliyatı genel anestezi ile yapılması planlanıyor ise hasta bireyin genel anesteziye uygunluğu gerekli testler yapımı sonrası anestezi ve reanimasyon uzmanı tarafınca değerlendirilmektedir.

Anestezi uzmanı tarafınca hasta birey uyutulmaktadır. Ardından ameliyat işlemi başlamaktadır. Kürtaj işleminin nasıl yapılacağı ise anestezi türüne göre değişmemektedir.

Kürtaj zararlı mı?

Alanında uzman tarafından yapılmayan kürtajlarda kürtaj sırasında rahmin delinme riski oluşabilmektedir. Bu durum hamilelik haftası büyüdüğü sıraca rahim duvarı kalınlığı azalmaktadır.

Bu sebeple büyük hafta yapılan kürtaj işlemlerinde rahim delinme oranı artmaktadır. Kürtaj önceden metal küret ismi verilmekte olan alet ile yapılmaktadır. Metal küret le kürtaj işleminde vakum yöntemine göre daha fazla delinme riski oluşmaktadır.

Vakumlu kürtaj nedir?

Genel anlamda modern kürtaj yöntemi olan vakumlu kürtaj klasik kürtaj metoduna göre daha kısa sürede gerçekleştirilmektedir. Ayrıca genel veya lokal anestezi altında yapılmaktadır.

Böylece negatif basınç yaratılarak dezenfeksiyon ve tahliye yapılma işlemidir. Özellikle hamileliğin erken safhalarında yapılmakta olan kürtajlarda tercih edilen vakumlu kürtaj ile hasta birey çok kısa sürede normal hayatına devam etmektedir.

Vakumlu kürtaj ameliyatı öncesinde vajina girişi özel solüsyon yardımı ile temizlenmektedir. Mikrop ve bakterilerden arındırılması sonucu enfeksiyon riski sıfıra indirilmektedir.

Tek kullanımlık her hasta bireye özel olarak kullanılmakta olan kanüller ile vajina girişinden rahime ulaşılmaktadır. Böylece negatif basınç uygulanması sonucu ceninin tahliye işlemi yapımı sonrası ameliyat tamamlanmaktadır.

Kürtaj yasak mı?

10 hafta üstü özel şartlar dışında kürtaj operasyonu sağlık işlemi yapılamaz. Şahsen bu süre 10 hafta 1 günü geçtiği takdirde kürtaj operasyonu yaptırmak yasaktır. Bu sebeple cezai işlem uygulanmaktadır. Ankara kürtaj operasyonu için ve kürtaj fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Kürtaj yasal mı?

1983 yılı yürürlüğe girdiği 2827 No’lu Nüfus Planlama yasası, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşu tarihinden bu yana uygulanmakta olan kürtaj hizmeti üzerinde bulunan yasal kısıtlamasını kaldırdı. Türkiye Cumhuriyeti’nde kürtaj operasyonu hamileliğin 10. haftasına kadar yasaldır.

Yasal kürtaj süresi?

İçeriğimizde ayrıntısına kadar anlattığımız üzere anne karnında bulunan cenin 10. haftaya kadar alınması işlemi yasal olarak kabul edilmektedir. Bu durumda annenin rızası devreye girmektedir. Annenin rızası var olduğu durumda bebek alınmaktadır.

Kürtaj tehlikeli mi?

Alanında uzman tarafından yapılan kürtaj ameliyatı düşük riskli bir operasyondur. Fakat alanında uzman olmayan kişilerce ve steril olmayan ortamlarda yapıldığı takdirde tehlikeli olmaktadır. Hamileliğin haftası ile kürtaj tehlike durumu doğru orantılıdır.

Kürtaj öncesi yapılması gerekenler?

Özellikle genel anestezi altında kürtaj işlemi yapılacak ise 5 saat aç kalmak ve 4 saat susuz kalmak yeterli olmaktadır. Ayrıca sigara içmemek ve herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır. Asprine benzer kan sulandırıcı olan ilaçlar kullanılıyor ise kesilmelidir.

Kürtaj öncesi ilişkiye girilir mi?

Genel anlamda 40 gün içerisinde adet görmediğiniz durumlarda mutlaka sağlık kuruluşunu aramalısınız. Kanamanız devam ettiği süre boyunca denize, jakuziye, denize girilmesi sakınca arz etmektedir. İşlem sonrası duş şeklinde ayakta banyo yapabilmektesiniz. Kanamanız devam ettiği süre boyunca cinsel ilişki sakıncalı durumdur.

Kürtaj randevu alma?

Randevu almak isteyen bireyler yaptırmak istediği sağlık işlemi için, sağlık kuruluşu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Size bu konuda sağlık kuruluşu yardımcı olacaktır.

Kürtaj olmak?

Küretaj ya da daha doğru tabir ile kürtaj genellikle rahim içinde istenmeyen bir hamileliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatür de hamilelik sonlandırma, diletasyon-küretaj veya hamilelik terminasyonu olarak geçmektedir.

Kürtaj sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kürtaj operasyonu sonrası kadın kramp ve ağır kanama yaşamaktadırlar. Aynı zamanda kürtaj sonrası kadın birey, sahip olduğu kürtaj operasyonu türüne (tıbbi ya da cerrahi) bağlı olarak başka semptomlar da yaşayabilmektedir. Azda olsa kürtaj sonrası sorunlar olur mu? Sorusunun cevabı uzman doktor tarafından söylenen tedaviler uygulanır ise komplikasyon olmamaktadır.

Fakat söylenen tedavi bir kadın birey için uygulanmaz ise bağlı olarak herhangi komplikasyon gerçekleşebilmektedir. En çok kürtaj sonrası bakım ile ilgili, aynı zamanda kürtaj yaptıran kadınlar için göz önünde bulundurulması gereken hayati bir süreçtir. Kürtaj sonrası bakımın birçok farklı türü vardır ve bakım türü, ne tür kürtaj işlemi yaptırdığına bağlı olarak tedavi işlemini eksiksiz yerine getirmelisiniz.

Örneğin, kadın birey isteğe bağlı cerrahi kürtaj operasyonu yaptırdı ise, aynı zamanda işlem sonrası birkaç gün hastanede kalması gerekmektedir. Yapılan kürtaj tıbbı ise, işlem sonrası ile ilgili sadece biraz ağrı kesici alması aynı zamanda vücudunun doğal olarak hamileliği geçmesini beklemesi gerekmektedir. Kürtaj sonrası kadınlar yaralarını temiz su ve gazlı bezle tedavi etmelidir.

Bir kadının kürtaj sonrası vücudunun iyileşmesine yardımcı olmasının en iyi yolu susuz kalmamaktır. Yatakta sırt üstü ya da yan yatarak, kullanılmayan bacakları kalpten birkaç santim yukarıda olacak şekilde dinlenmeleri gerekir. İşlemden sonra en az iki hafta tampon kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Bir hafta sonra pedleri tekrar kullanmayı deneyebilirler. Sebze, meyve ve kepekli tahıllar çok tercih etmektir. Rehberimiz de Ankara kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi bulunmaktadır.

Kürtaj tedavi hizmeti sonrası neler yapılmamalıdır?

Özellikle kürtaj tedavi hizmeti sonrası yapılmaması gerekenler sırasıyla:

  1. Banyo yapmayın ya da duş almayın.
  2. Isıtma yastığı kullanmayın.
  3. Cinsel ilişkiye girmeyin.
  4. Tampon ya da adet hapları kullanmaktan kaçının.

Kürtaj sonrası gebelik

Sağlıklı olan her kadın birey, kürtaj işlemi 20 gün sonrası yumurtlama dönemine girmektedir. Bu durum sonucunda kadın bireyler tekrar regl olmaya başlamaktadır.

Kürtaj işlemi sonrası yaklaşık olarak 3 ay sonra hamile kalınması, doktorlar tarafınca uygun görülmektedir. Bu süre sonrası şayet bir hamilelik isteniyor ise, korumasız cinsel ilişkiye girilmesi sonucu gebe kalabilirler.

Kürtaj sonrası üşütme?

Çok az rastlanılsa da bu durumda kendini hasta hisseden bireyler sağlık kuruluşu ile iletişime geçerek bu durumu bildirmelidirler. Durumunuza göre sağlık kuruluşunun söylediklerine yerine getirmeniz faydalı olacaktır.

Kürtaj sonrası ağrı yaşayanlar?

Genel anlamda kürtaj işlemi sonrası ilk birkaç saat boyunca rahim içerisinde hamilelik kesesinin boşaltılmasından dolayı, rahim kasları kasılması hafif kramp biçiminde ağrılara neden olmaktadır. Bu kramp şeklinde oluşan ağrılar özellikle regl görürken şiddetli sancıları olan kadın bireylerde daha sık rastlanılmaktadır.

Kürtaj sonrası kanama ne kadar sürer?

Kürtaj sonrası kanama genel anlamda tıpkı adet kanamasına benzemektedir ve azalarak sona ermekte olan bir kanama türüdür. Bu sebeple adet kanaması ilk günler çok yoğun sonraki günler ise hafif şekilde devam etmektedir.

Kürtaj sonrası 15 gün geçtiğinde kanama hiç durmadan halen devam eden bir kanamanın devamı niteliğinde ise genel anlamda korkulacak hiç bir şey yoktur.

En önemli olarak bilmelisiniz ki her kürtaj sonrası komplikasyon durumu her kadın bireyde aynı şekilde ve durumda olmamaktadır.

Başarılı kürtaj nasıl anlaşılır?

Bu durumdan dolayı emin olmak isteyen kadın bireyler BHCG yani kanda gebelik testi yaptırmaları gerekmektedir. Özellikle kürtaj işlemi sonrası BHCG değeri giderek azalmaktadır. Ortalama süre olarak 2 haftada sıfırlanmaktadır. Eğer BHCG değeri azalmıyorsa aksine yükseliyor ise gebeliğin devam ettiği anlaşılmaktadır.

Başarısız kürtaj belirtileri?

Genel anlamda başarısız olan kürtaj işleminin belirtileri şunlardır

  • 20 günü bulmakta olan yoğun kanama,
  • Vajinal akıntı durumu,
  • Yüksek derecede seyretmekte olan ateş,
  • Şiddetli derecede yaşanmakta olan acı, kramp ve ağrı,

Bu gibi durum ve belirtilerin kürtaj işleminin başarısız olduğunu göstermekte olan belirtilerdir. Eğer yukarda belirtilen biri bile sizde var ise mutlaka sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Vakumlu kürtaj fiyatları?

Genel anlamda vakumlu kürtaj işlemi ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de vakumlu kürtaj ücretidir. Şehirlere göre vakumlu ankara kürtaj fiyatları değiştiğinden dolayı Ankara’da vakumlu kürtaj fiyatı da diğer şehirlerden farklı olmaktadır. Ayrıca hamilelik haftası arttığı sürece kürtaj fiyatı da artmaktadır.

Sedasyon anestezisi yapılacak ise fiyata anestezi doktoru ücreti de eklenmektedir. Ankara ilinde vakumlu kürtaj fiyatını öğrenmek için bizlere iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

Evlilik dışı kürtaj

Evlilik dışı kürtaj yasak mı ya da yasal değil diye bir durum mümkün değildir ve herhangi bir söz konusu bile olamaz. 18 yaşını dolduran reşit statüsünde olan bir kadın yasal olarak kürtaj yaptırabilmektedir.

Yasal olarak evli olma şartı kürtaj operasyonunda aranmamaktadır. Yasal olarak isteğe bağlı istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması ve kadın hastalıkları tedavisi gibi durumlarda uygulanması mümkündür.

Evlilik dışı kürtaj fiyatları

Genel anlamda sağlık personellerine sık sık sorulmaktadır. Ankara kürtaj fiyatlarının tutarı kürtaj işleminin evlilik içi veya dışı olması bir önem arz etmemektedir. Kürtaj operasyonları zorunlu sebeplerin veya istenmeyen gebeliklerin tıbbi tahliye uygulama bir işlemdir.

Yapılan ankara kürtaj fiyatları kurumlar tarafından belirlenirken yasal sebepler bakımından evlilik durumu var ise bebeğin anne baba tarafınca da onay alınmalıdır. Evlilik durumu hariciyse bu durum sorgulanmaz.

Kürtaj fiyatları evlilik içi veya dışı olması kürtaj işlemi fiyatını değiştirmemektedir. Ankara kürtaj fiyatları ortalama olarak 2500 veya 4000 TL arasındadır.

Fakat kürtaj ücreti uygulanması planlanan çoğul gebelikler, büyük gebeliklerde, anestezi şekli, hamilelik haftası kist ve benzeri durumlar gibi faktöre bağlı olarak değişmektedir.

Kürtaj fiyatları

Ankara kürtaj fiyatları sorulan en sık sorulmakta olan sorulardan biridir. Fiyatlar şehre, özel kliniğe ve kürtaj işlemini uygulayacak doktora göre değişmektedir. Ayrıca kürtaj işleminin genel anestezi veya lokal anestezi altında olup olmaması fiyatı etkiler.

Genellikle kadın bireylerin rahat olacağı bir ortamda anestezi altında uygulanması kurumumuzca önerilir. Bu şekilde kürtaj işlemi tüm anlamı ile acısız, ağrısız olmaktadır. Kadın bireyler kürtaj işlemi sonrası hiçbir şey hatırlamamaktadırlar.

Ankara kürtaj fiyatları, tercih edilen kürtaj türü ile yapılan kliniğe bağlıdır. Başlangıç fiyatı 2000 Türk Lirası olmakla beraber gebeliğinizin haftasına kadar belirlenen bu kürtaj fiyatları değişmektedir. Kürtaj fiyatları büyük gebeliklerde tutara etki etmektedir.

Ayrıca kürtaj fiyatları tedavi hizmetinin genel anestezi ile yapılan ya da lokal anestezi altında olup ya da olmaması kürtaj fiyatlarına etki ederek buna göre değişir.

Örnek olarak açıklamak gerekirse:

4 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
5 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
6 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
7 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
8 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
9 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası
10 hafta olan gebelik için kürtaj fiyatları – xxxx Türk Lirası

Gebeliğinizin haftasına göre kürtaj fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Bize 0506-141-5163 numaralı telefon numaramız üzerinden ya da whatsapp bilgi hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Ankara kürtaj ücreti kaçtır?

Kürtaj fiyatları ankara ilinde kadın bireyin durumuna, doktora ve yapılması planlanan kürtaj türüne hastanenin şartlarına göre değişkenlik göstermektedir. Ankara kürtaj fiyatları içinde hastanenin, kadın doğum uzmanı doktorunun ve yapılması planlanan anestezinin tutarı bulunmaktadır.

Hatta bir hafta sonra yaptıracağınız kontrolde bu fiyat içinde değerlendirilebilmektedir. Kürtaj işlemi uygulamasının yapılacağı hastanenin durumu bu fiyatı etkilemektedir hatta bazı durumda ise üç veya dört katı kadar farkı oluşabilir. Bazen hastanenin özel sigorta ile anlaşması var ise tutarın tümünü veya bir miktarını özel sağlık sigortanız tarafınca karşılanabilir

Kürtaj fiyatları her yerde aynı mıdır?

Ankara kürtaj fiyatları her kurum için aynı olması mümkün değildir. Her özel sağlık kurumunun fiyat tutarlarını kendi belirlemektedir. Bu nedenle asgari bir tutar bulunmaktadır. Bu tutar ise her sene tabip odası tarafınca katsayısı esas alınmaktadır.

Ocak ve haziran ayında katsayısı belli olmaktadır. Bu tutar baz alınarak her özel klinik kendi tutar politikasına uygun olarak ücretini belirlemektedir.

Kürtaj ile ilgili sıkça sorulan sorular?

Sağlık Kuruluşumuza kürtaj hizmeti ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık. Aklınıza takılan kürtaj ile ilgili soruları veya diğer sağlık sorularınızı bizlere iletişim kanallarından ulaşarak sorabilirsiniz.

Kürtaj işlemi nedir?

kürtaj, vakumlu kürtaj, gebeliğin sonlandırılması, kürtaj nasıl yapılmaktadır, vakum yöntemiyle kürtaj

Gebelik sonlandırma sağlık işlemine kürtaj denilmektedir. Bu yöntem kürtajı iki bölüme ayırmaktadır. Bu yöntem cerrahi ve tıbbi yöntemdir. Kürtaj işlemi istenmeyen gebelik sonlandırma işlemi için yapılmaktadır.

Ayrıca bu yöntem istenen sağlık sorunu teşkil ettiği için bu gibi durumlarda kürtaj işlemi yani gebelik sonlandırma hizmeti uygulanmaktadır.

En çok tercih edilen istenmeyen gebeliklerin gebeliğin sonlandırılması cerrahi kürtaj işlemi türü emme aspirasyonu, bu yöntem fetüsü rahimden çıkarmak için emme kullanımını içerir. Fetal kalp atışı olmadığında tıbbi kürtaj işlemi yapılmaktadır.

Kaç haftaya kadar kürtaj yapılır?

Ülkemizde kürtaj işlemi 10 haftaya kadar yasal şekilde yapılmaktadır. İsteğe bağlı olan rahim tahliyesi yasası 1983 yılından beri yürürlükte bulunmaktadır

Kaç aya kadar kürtaj yapılır?

3 aya kadar yani diğer bir deyişle 10 haftaya kadar yasal bir biçimde yapılmaktadır.

Kürtaj en erken ne zaman yapılır?

Genel anlamda 10 haftaya kadar yasal olarak yapılsa da en uygun zaman 5 ya da 7. gebelik haftaları arası olması iyidir. Çünkü bu haftaların üstünde ya da altında olması kürtaj riskleri oluşmasını tetiklemektedir. Kürtajın 5 haftasının altında yapılması durumu hamileliğin devamı ve kanama riski görülmektedir.

Kürtaj bayıltarak mı yapılır?

Genel anlamda doktora başvurduğunuzda size en faydalı olan kürtaj yöntemini size söyleyecektir. Kabul ettiğinizin sonrasında ise gerekli operasyon yapılacaktır.

Kürtaj acıtır mı?

Özellikle sıkça sorulan sorulardan birisi olan kürtaj acıtır mı sorusudur. Bu soruya cevaben kürtaj işlemi anestezi ile yapılmakta olan bir cerrahi işlem olduğu için kadın bireyler tarafınca çok acı hissedilmeyecektir.

Narkozsuz kürtaj?

Özellikle kürtaj hiçbir anestezi maddesi kullanılmadan tek başına yapılmamaktadır. Narkozsuz kürtaj terimi ise lokal anestezi ile yapılan kürtaj ameliyatı için kullanılmaktadır. Lokal anestezide kürtaj işleminin rahat yapılması için rahim ağzı bir kaç bölgeden iğne yardımı ile uyuşturulmaktadır.

Daha sonrasında ise rahim ağzı genişlemesi için dilatör ismi verilen plastik veya metal aletler kullanılmaktadır. Son aşamadaysa kanül ismi verilen içi boş pipet benzeri alet ile uterus boşluğu negatif basınç altında temizlenmektedir. İstenmeyen hamilelik materyali pıhtı tarzı parçalar biçiminde enjektöre alınmaktadır.

Kaç haftalık düşüklerde kürtaj gerekmez?

Genel anlamda içerde kalan cenin parçaları temizlenmez ise enfeksiyon yada kanama gelişebilmektedir. Komplet abortusta rahimde parça kalmadığı için genellikle kürtaja gerek kalmamaktadır.

6 haftalık veya 8 haftalık düşük sonrasında genel anlamda kürtaj gerekmemektedir. Çünkü hamilelik haftalarında çoğunluk ile hamilelik ürünleri tamamen atılmaktadır. Bu sayede içerde parça kalmamaktadır.

Ne zamana kadar kürtaj yapılır?

Özellikle ülkemizde 18 yaş üstü olan reşit bekar kadın bireyler kendi isteği ile evli olan kadın bireyler eşleriyle birlikte kürtaja karar verebilmektedirler. Ülkemizde kürtaj işlemi 10 haftaya kadar yasal olarak uygulanabilmektedir. İsteğe bağlı rahim tahliye işlemi yasası 1983 yılından beridir yürürlüktedir.

Kürtaj ameliyatı ne kadar sürüyor?

Özellikle kürtaj işlemi hamileliğin haftası ile bağlantı olması ile birlikte yaklaşık 5 veya 10 dakika arasında sürmekte olan bir işlemdir. Hamilelik haftası artığı süre boyunca doğal olarak bu durumda uzamaktadır. Sedasyon anestezi yardımı ile kürtaj işlemi yapılan kadın bireylerde alacakları hafif doz anestezi ve işlem sonrasında dinlenme zamanı göz önüne alınmalıdır.

Rahim duvarı kalınlaşması kürtaj sonrası?

Genellikle rahim 28 gün içinde bir gerçekleşen regl döngüsünde kendini hamilelik için hazırlamaktadır. Bu süreçte salgılanmakta olan hormonların etkisi sayesinde rahim duvarı kalınlaşabilmektedir.

Gebelik gerçekleşmediği takdirde ve adet kanaması olduğu zaman rahim duvarındaki kalınlaşmakta olan dokular dökülmektedir. Ayrıca rahim duvarı normal kalınlığına bu şekilde tekrardan kavuşmaktadır.

Rahim duvarı kalınlaşması kürtaj sonrası kanama?

Eğer rahim içerisinden parça alındıktan sonrası kasıklarda regl sancısına benzer ağrı ve hafif sancı olabilmektedir. Rahip biyopsisi sonrasında kanama genellikle 1 hafta veya 10 güne kadar sürebilmektedir. Ancak bu kanama regl gibi ya da daha az miktarda olmaktadır. Rahimden parça alımı sonrası 2 hafta cinsel ilişkiye ara vermelisiniz.

Vakumlu kürtaj nasıl yapılır?

kürtaj, vakumlu kürtaj, kürtaj fiyatları 2022, vakum yöntemiyle kürtaj

Teknik anlamda vakum yöntemiyle kürtaj operasyonu uygulama aşamalarının tümü aşağıda sıralanmıştır:

  1. Enfeksiyon durumuna karşı antibiyotik ilaç tedavisi uygulanarak oluşabilecek semptomların ihtimali en az düzeye çekilmektedir.
  2. Kadın bireyin jinekolojik ve ultrason muayenesi yapılmaktadır. Ultrason muayenesi yolu ile kadın bireyin hamileliği ile ilgili detaylı bir şekilde ölçümleme yapılmaktadır.
  3. Aynı zamanda hamileliğin hafta tespit yapılmaktadır. Kadın bireyin ölçümlemesinin detaylı bir şekilde yapılması gelişebilecek tüm komplikasyonların önüne geçmektir.
  4. Gebelik haftası tespit edilme sonucu kadın bireye uygulanması planlanan kürtaj hizmeti risklerini en az seviyeye indirmek açısından önem arz etmektedir.
  5. Kadın bireye uygulanan Kan Pıhtılaşma Testi aşamasında, Kadın bireyin kanında pıhtılaşmanın var olup olmadığı durumu tertipli tetkikler ile saptanmaktadır.
  6. Kadın birey cerrahi müdahale sağlık işlemi alanına alınmaktadır.
  7. Jinekolojik muayene masası adı verilmekte olan alan, bireye uygulanması planlanan müdahale için bireye rahat olacağı bir ortamda en uygun pozisyonu almasını sağlayan yerdir.
  8. Kadın birey lithotomi pozisyonu alması sağlanmaktadır. Tedavi etmeye hazır hale getirilmektedir.
  9. Duruma göre hastaya lokal anestezi ile ya da genel anestezi altında işlem uygulanır.
  10. Uygulanacak kürtaj işlemlerinin tümünde kadın bireye genel anestezi hizmeti uygulanması önerilmektedir.
  11. Ankara kürtaj fiyatları 2022 yılı hakkında bilgi almak için rehberde bulunan tüm detaylara dikkat ediniz!

  12. Lokal anestezi ya da genel anestezinin etkisini gösterim sağladığı zaman ile kürtaj yapılmaktadır.
  13. Kürtaj işleminin uygulaması, vakum yöntemiyle yani aspirasyon yolu ile gerçekleştirilmektedir.
  14. Vakumlu kürtaj için, vakum aspirasyonu yolu ile, rahim içi bütün parça ve kan temizlenmektedir.
  15. Vakum yöntemiyle vakum cihazının uygulamış olduğu negatif basınç yolu ile vakumlu kürtaj işleminin gebelik durumunda rahim boşaltılmaktadır.
  16. Yaklaşık olarak vakumlu kürtaj operasyonu hizmeti 5 veya 10 dakika sürmektedir.
  17. Ancak bu konuda, gebelik haftası arttıysa kürtaj için işlem süresi daha fazla uzayacaktır.
  18. Kadın birey uyku durumundan uyandırılmaktadır. Ağrı kesici ilaçlar verilmektedir.
  19. Kürtaj sonrası 30 veya 45 dakika dinlenmelisiniz. Bu nedenle, 4 boyutlu ultrason yolu ile rahim içi parçanın varlığı kontrol edilmektedir. Bu nedenle yapılmış olan ölçümlendirme sonucunda kadın birey hastane yada sağlık merkezinden taburcu edilmektedir.
  20. 1 hafta sonrasında kadın birey tekrar kontrol edilmeye çağrılmaktadır.
  21. Ultrason muayene yolu ile tekrar gözlenmektedir.

Vakumlu kürtaj kaç dakika sürer?

Özellikle vakumlu kürtaj işlemi vakum oluşturan bir enjektör mekanizması ile gerçekleştirilmektedir. Anestezi uygulandıktan sonra 10 veya 15 dakika sürmektedir.

Vakumlu kürtaj sonrası yarım saatlik bir dinlenme ile birlikte kadın bireye ağrı kesici ve antibiotiklerinin verilmesi sonucu günlük hayatına geri dönebilmektedir. Özellikle vakumlu kürtaj operasyonu sonrası lekelenme ve kasık krampları bir kaç gün sürebilmektedir

Vakumlu kürtaj sonrası ağrı?

Genel anlamda vakumlu kürtaj operasyonu sonrası ilk birkaç saat süresince rahim içindeki hamilelik kesesinin boşaltılması sonucu rahim kasları kasılarak ağrı ve kramplara neden olabilmektedir. Bu kramp biçiminde oluşan ağrılar özellikle regl görürken şiddetli sancıları olan kadın bireylerde daha sık rastlanılmaktadır.

Vakumlu kürtaj sonrası kanama olmaması?

Vakumlu kürtaj işlemi sonrası rahim tam olarak temizlendiği vakit kürtaj işlemi sonrası rahim yeteri kadar kasıldı ise hiç kanama gelmeyebilmektedir. Bu durum ise normaldir.

Bazı kadın bireylerde kürtaj işlemi sonrasında rahim ağzı kapanmaktadır. Dışarı atılması gerekli olan kan rahim içerisinde birikebilmektedir. Bu durum sonucu kürtaj sonrası kanama hiç olmamaktadır.

Vakumlu kürtaj sonrası adet?

Genellikle vakumlu kürtaj operasyonu sonrası ortalama olarak genellikle 30 ya da 40 gün sonrasında regl görülmektedir. Bu süre ise bazen 20 gün kadar kısa olabilmektedir.

Bazen ise bu süre daha uzun da sürebilmektedir. Vakumlu kürtaj sonrası regl gecikmesi sık rastlanmakta olan bir durumdur. Ancak genel anlamda en fazla 1 hafta veya 10 gün gecikme sonrası regl başlamaktadır.

Devlet hastanesinde kürtaj?

Sık sorulardan biri olan Devlet Hastanesi Kürtaj Yapar Mı? sorusudur. Bu soruya istinaden elbette devlet hastanesinde kürtaj sağlık işlemi yapılmaktadır. Ancak bu işlemin yapılması için yasal düzenlemeler kapsamında gebeliğin en fazla 10. haftasını geçmemiş olmaması gerekmektedir. Ayrıca devlet hastanesinde yapılan kürtaj işlemi de kayıtlara geçmektedir.

Devlet hastanelerinde yapılan kürtajın dezavantajları nelerdir?

Tüm hasta kayıtlarının barındırıldığı sistem içine yaptırdığınız kürtaj işleminiz kayıt edilmektedir. Devlet hastanelerinde kürtaj işleminiz kayıtlı olarak görünecektir.

Devlet hastanelerinde yapılması planlanan kürtaj işleminde, anne karnında bebeğin anne adayının sağlığına bir tehlike yahut risk oluşturması veya sıkıntı olması gerekmektedir.

Bu sebepler var ise devlet hastanesinde kürtaj sağlık hizmeti uygulanmaktadır. Aksi halde isteğe bağlı olarak devlet hastanesinde kürtaj yapımı mümkün değildir.

Devlette yapılan kürtaj SGK kayıtlarına geçer mi?

Özellikle kürtaj işlemi devlet hastanelerinde bütün hasta kayıtlarının bulunduğu istem içerisinde kürtaj işleminiz kayıt altına alınmaktadır. Devlet hastanesi kayıtlarında bu durum bulunmaktadır.

Özel hastanede kürtaj?

Kürtaj işlemlerini özel sağlık kuruluşlarında da yaptırabilmektesiniz. Size yakın olan özel sağlık kuruluşu ile iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Özel hastanelerde 18 yaş altı kürtaj?

Özellikle 18 yaş altı kadın bireylerde kürtaj operasyonu yapılabilir fakat ebeveynin yazılı onayı gerekmektedir. Baba ve annenin onayı olmadan 18 yaş altı kişilere kürtaj işlemi kesinlikle yasaktır!

Özel Sağlık Kliniklerinde yapılacak kürtaj hizmeti avantajları?

Özel sağlık kuruluşlarının bir çoğu devlet ile anlaşması olmadığı için devletin hasta kayıtlarının barındırıldığı sisteme özel kuruluşların erişmesi için yetki vermez.

Bu sebeple yaptırdığınız hizmet sadece özel sağlık kuruluşunun sistemine kayıt edilmektedir. Bu hizmet devlet kurumu ile paylaşılması mümkün değildir. İsteğe bağlı kürtaj hizmetini özel sağlık kliniklerinde randevu alarak yaptırabilirsiniz.

Merdiven altı kürtaj yapan yerler?

Zor durum neticesinde kürtaj işlemini aileden gizli olmasını isteyen bazı kadın bireyler, merdiven altı yerlere gidilmesi sonucu aldırma işlemi gerçekleştirmektedir. Fakat bu insan sağlığını ciddi anlamda riske atan bir duruma işarettir.

Doğru olan, kadın bireyin gebelik durumunu ailesi ile paylaşarak manevi ve maddi destek alması sonucu kürtaj işlemini gerçekleştirmesidir.

18 yaş altı kadın bireylerin aile onayı sonucu yasal süre içerisinde gebelik sonlandırma işlemi yapılmaktadır. Aileden ve eşten izin alan 18 yaş altı kadın bireyler istediği sağlık kuruluşunda kürtaj işlemi yaptırabilmektedirler.

Genel anestezi ile kürtaj olanlar?

Özellikle genel anestezi altında kürtaj işlemi yapılan kadın bireyler kürtaj anını hissetmez ve görmez hatta herhangi bir acı duymamaktadırlar.

Anestezisiz kürtaj olanlar?

Bu durum mümkün değildir fakat anestezisiz kürtajın terimi ise lokal anestezi ile yapılmakta olan kürtaj operasyonu için kullanılmaktadır.

Yapılması planlanan kürtaj sonrası ilk adet nasıl olur?

Kürtaj işlem sonrası oluşmakta olan kanama, adet kanamasına benzer özellikler taşımaktadır. Regl zamanı 2 haftayı bulmaktadır.

Adet kanaması bitmesinden sonraki ilk süreçte ilk regl durumu yaşanmasına dek lekelenmeler görülebilmektedir. Adet kanamasının renk bakımından kahverengi, dokusu ise pıhtılı olabilmektedir.

Kürtajdan 5 gün sonra adet olunur mu?

Kürtaj sağlık işlemi sonrasında ortalamayı söyler isek genellikle 30 veya 40 gün sonra adet görülmektedir. Bu zaman bazen 20 güne kadar kısalabilmektedir.

Bazen ise daha uzun zaman da sürebilmektedir. Kürtaj sonrası adet döneminin gecikmesi sık rastlanmakta olan bir durumdur. Ancak genel anlamda en fazla 1 hafta veya 10 gün gecikme sonrası adet başlamaktadır.

Kürtajdan ne kadar süre sonra hormonlar normale döner?

Kürtaj işlem sonrası aksi durum olmadığı süre boyunca hasta taburcu olduktan sonra sosyal hayatına kaldığı yerden sağlıklı şekilde devam etmektedir.

Kürtaj işlemi operasyon sonrası tam anlamı ile iyileşme zamanı en fazla 10 veya 15 gün içinde sağlanmaktadır.

Kürtajdan sonra rahim ne zaman toparlanır?

Kürtaj işlem sonrası en fazla rahim etkilenmektedir. Bu sebeple rahmin tam anlamı ile toparlanması için yaklaşık olarak 2 ay beklenmelidir.

Kürtaj sonrası rahim ağzı ve rahimin içi ve duvarlarının eski sağlıklı durumuna dönmesi gerekmektedir. Eğer kadın birey yeni bir gebelik için gün sayıyor ise bu durum için 3 ay gibi bir süre geçmesi beklenmelidir.

Kürtaj sonrası kanama ne renk olur?

Kürtaj sonrası siyah veya koyu kahverengi kan pıhtılarına dönüşebilmektedir. Bu kanama birkaç hafta zaman zarfı ile görülmesi normal kabul edilmektedir.

Kürtaj olduğum anlaşılır mı?

Kürtaj hizmet operasyonu devlette yapıldı ise kayıtlarda bulunabilmektedir. Bu sebeple kayıtlar araştırıldığında çıkmaktadır. Fakat bu devlet ile anlaşması olmayan özel sağlık kuruluşlarında hastanın bilgi gizliliği nedeni ile paylaşılmaz

Kürtaj herhangi bir dikiş ya da kesi olmadığından dolayı uygulanan bu işlem sonrasında anlaşılması mümkün değildir.

Kürtaj sonrası 1 ve 7 hafta arası kanda gebelik hormonu hala vücutta bulunduğu için yalancı pozitiflik olabilmektedir. Yeni bir regl olması ile çıkan yalancı pozitiflik negatif olacaktır.

Kızlık zarı dikimi?

Kızlık zarı dikimi iki tıbbi yöntem ile yapılmaktadır birinci yöntem kalıcı ikinci yöntem ise geçici dikimdir.

1.Kalıcı yöntem: Kızlık zarı yırtılan parçaları önce kesilmektedir, daha sonrası mikro cerrahi yöntemiyle yeniden birleştirerek bir araya getirir. Hem de bu şekilde kalıcı himen onarımı olmaktadır. Himen onarımı sağlık tedavisi için randevu alabilirsiniz.

2.Geçici yöntem: Cinsel ilişkiden veya evlenmeden 1 veya 7 gün öncesinde kızlık zarının dikim operasyonudur. Yani uygulanması planlı olan sağlık işlemi cinsel ilişki tarihinden bir gün önce de yapılmaktadır, 7 gün daha öncesi geçici dikim onarım yapımı önerilmemektedir. Aksi takdirde geçici olarak atılmış olan dikişler vücut tarafından kendiliğinden açılırlar.

Kızlık zarı dikimi ne kadar?

Kızlık zarı dikimi fiyatı 2022 yılı için 3000-5000 TL arasındadır. Bu ücret klinikten kliniğe değişmekle beraber genellikle benzer ücret aralığındadır. Fiyat aralığı olmasının sebebi tüm hastaların tıbbi durumunun farklı olması ve geçici dikim ücretiyle kalıcı dikim ücretinin farklı olmasıdır.

Whatsapp'tan Yazın Hemen ArayınYol Tarifi

Özel Keçiören Halk Sağlığı Hizmetlerimiz

Özel Keçiören Halk Sağlığı İnstagram