Siğil tedavi hizmetinde bir çok farklı yöntem ve çözümler bulunmaktadır. Tercih edilmekte olan tedavi yöntemi genel anlamda siğilin konumuna, sayısına, boyutuna ve siğillerin tipine göre değişiklik göstermektedir. Siğillerin tedavisinde genellikle:

  1. Salisik asit çözeltisi içeren ilaçlar
  2. Dondurma yöntemi yani Kriyoterapi
  3. Cerrahi operasyon

HPV virüsü cinsel yol ile bulaşmakta olan kadın genital sisteminde siğilin oluşmasına sebep olmaktadır. Daha ileri aşamasında ise rahim ağzı kanserine neden olmaktadır.

Human Papilloma Virüsü aşısı kadın bireyde direk rahim ağzı kanserine yol açmaktadır. HPV tür 6, 11, 16, 18 virüslerine karşı geliştirilmiş bir aşıdır. Bu aşının kadın bireylere uygulanması ile rahim ağzı kanseri ve genital siğilin gelişimini durdurmaktadır.

Tedavi sonrasında birtakım bireylerde Human Papilloma Virüsü pasif duruma geçerek siğillerin tekrar çıkmaz. Fakat bazı kişilerdeyse bağışıklık sisteminin durumuna göre zayıf ise tekrar çıkma olasılığı bulunmaktadır. Bu sebeple siğillerin tedavisi sonrasında vücut bağışıklığı güçlendirilmesi bireyler açısından önem arz etmektedir.

Siğil nedir?

Siğil nedir
Mukoza ve cilt üstünde meydana gelen siğiller benigndir. Benign adı verilen ise iyi huylu lezyonlardır. HPV virüsü kaynaklı oluşmakta olan bu lezyonlar bir çok alt tipe ayrılmaktadır. Vücudun herhangi bölgesinde çıkabilmektedirler. İnsanlara siğillerin yayılması indirekt veya direkt teması sonucunda ortaya çıkar.

Siğiller genel anlamda vücut derisi üst katmanın tabakası olan normal epitelyal bariyerin hasar alması sonucunda siğillerin büyümesine veya gelişmesine sebep olabilmektedir. Siğil tedavi hizmetinde karşılaştığınız çeşit çeşit sorunlar olsa da bu lezyonlar çoğu zaman bir kaç sene içinde kendiliğinden gerileyebilmektedirler.

Genel anlamda 100’den fazla siğillerin türü ve alt tipi bulunmaktadır. Bu HPV enfeksiyonunun 6, 11, 16, 18, 31 ve 35 olarak numaralandırılmakta olan alt tipleri kanser gelişimine yatkınlık söz konusu olabilmektedir. Genel anlamda kötü huylu lezyonlara dönüşümü genital siğilleri oluşmakta olan bireylerde görülmektedir. Bağışıklık sistemi yetmezliği bulunan bireylerde de tespit edilmektedir.

Siğil çeşitleri

Özellikle siğiller çeşitlerine ve göründükleri bölgeye bağlı olması birlikte türlü boyutlarda, renklerde ve şekillerde bulunmaktadırlar.

1.Basit Siğiller (Verruca Vulgaris)

Genel anlamda bu siğiller kaba dokulu, kahverengi veya sarımsı yuvarlak biçimdedirler. Özellikle tırnak, bacak ve ellerde bulunmaktadır. Ayrıca çevrelerinde de bulunabilmektedirler

2.Ayak tabanı siğilleri (Verruca Plantaris)

Bu siğiller ayaklarda deri içerisine gömülü halde bulunarak ağrıya sebep olmaktadırlar. Nasır ile karıştırılma ihtimalleri çok yüksektir, ayırt etmek için siğillerin içinde kırmızı veya siyah noktaların varlığı kontrol edilmektedir. Bireylerde kiloya bağlı olması ile birlikte ayak tabanında bulunmakta olan siğiller iç tarafa doğru gelişim gösterebilmektedir.

3.Düz siğiller (Verruca Plana)

Özellikle bu siğiller, bacaklar, eller, yüzün üzerinde çok fazla sayıda siğillerin kümesinde pürüzsüz ve küçüktürler. Bireylerin vücudunda her bölgesinde oluşacağı gibi, genellikle el üstü, yüz, saçlarada yerleşebilmektedir.

4.Genital Siğiller (Condyloma acuminatum, Verruca acuminatum)

Bu türdeki siğiller genital bölgelerde oluşmaktadır. Özellikle cinsel temas yolu ile bulaşmaktadır. Zaman içinde ise sayısı giderek artmakta olan bu virüsler karnabahara benzemekte olan bir yapı şeklinde kümelenen siğillerin topluluğunu oluşturmaktadırlar.

Hem erkek hem de kadınları tehdit etmekte olan bu siğiller, hızla yayılan bulaşıcı yapıdadırlar. Dolayısı ile başlangıç zamanında bir veya iki tane olan siğilin sayı bakımından kısa zaman içerisinde çok daha fazla sayılara ulaşabilmektedir.

Bu neden ile sorunlar çok kısa sürede bir tedavi yardımı ile aşılacak halde iken, siğillerin çoğalması sonucuyla birlikte daha uzun ve zorlu bir tedavi gerekebilmektedir.

Bu durum aynı zaman içerisinde fonksiyonel sorun ve estetik problemlerde doğurabilmektedir. Virüslerin bazı türleri, kadın bireylerde rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir. Ayrıca bu durum erkeklerde ise uzun süre boyunca tedavi edilmeyen siğillerin üstünde kanser gelişebilmektedir.

5-İpliksi siğil

Genel anlamda ipliksi siğiller; Burun, ağız, çene veya boyunda oluşmaktadırlar. Saplı biçimde ve ten renginde olduğu için et beni ile karıştırılmaktadırlar.

Siğil nasıl geçer?

Özellikle tedavi sıklık olarak salisilik asit çözeltisi içermekte olan ilaçlar, lazer tedavisi, kriyoterapi ismi verilmekte olan dondurma yöntemi, yakma yöntemi veya cerrahi prosedürler uygulanmaktadır.

Tedavi sonrasında ise bazı bireylerde HPV virüsü pasif duruma geçmektedir. Bu sayede siğil tedavisi sonucu siğiller tekrarlamamaktadır. Bazı kişilerde ise bağışıklık sistemi zayıf olması nedeni ile tekrarlama olasılığı görünmektedir.

Bebeklerde siğil

bebeklerde siğil

Yenidoğan ve bebeklerde çıkmakta olan siğiller genellikle ayaklarda, parmaklarda ve elde görülmektedir. Çocuklarda çıkan siğillerin rengi özellikle cilt tonunda olur iken pürüzlü ve sert bir yapıları olmaktadır. Deride kabarık biçimde gözüken üstünde ise siyah noktacıklar bulunmaktadır.

Nasır ve siğil farkı

Genital Siğil

Bulaşıcı rahatsızlığa neden olmayan nasır bazen ayak tabanı üstünde beyaz plak kalın biçimde oluşan siğiller ile karıştırılabilmektedir. Nasır ve siğilin arasındaki fark şöyledir: Dokudaki siğilin üzeri kazındığı zaman küçük noktalar halinde kanama ve siyah odakları gözlenmektedir. Nasırlarda ise beyaz kalın tabaka homojendir.

Genital siğil nedir?

Genital Siğil

Özellikle genital bölgede oluşan siğiller yumuşak dokular olmasına rağmen kaşıntı ve ağrı gibi bireylerde rahatsız edici şikayete neden olabilmektedirler.

Bu siğiller cinsel yol ile bulaşmakta olan kanser gelişimi bakımında riski düşük olan HPV türleri ile meydana gelmektedir. Genel anlamda genital de oluşan siğiller her zaman gözle görülebilir bir boyutta ve biçimde olmayabilirler.

Genital siğil belirtileri

Özellikle genital siğiller belirti göstermeyecek kadar deriden kabarık ve küçük olmayabilmektedir. Genel anlamda siğillerin belirtileri şu biçimde ortaya çıkmaktadır.

  • Bazı durumlarda bağışıklık sistemi düştüğü durumlarda bireylerde karnabahar görünümüne sahip genital siğil belirebilmektedir.
  • Kişilerde genital bölgede deriden kabarık biçiminde renk bakımında deri renginde lezyonlar genital siğilin belirtisidir.
  • Genital bölümde yaşanmakta olan rahatsızlık hissi ve kaşıntı da genital siğilin belirtisi olabilmektedir.
  • Bireylerde yaşanmakta olan lezyonlar ile beraber ağrı oluşumu da genital siğillerin belirtisi olabilmektedir.
  • Bireylerin birlikte ilişki yaşadıkları zaman oluşan kanama nadir de rastlanılsa siğilin belirtisi olabilmektedir
  • Erkek bireylerde idrar yapımı sırasında idrarın çatallı bir biçimde çıkması genital siğillerin belirtisi olabilmektedir.

Genital sivilce ve siğil farkı

Genital sivilce ve siğil farkı
Sivilceler gözeneklerin içerisinde özellikle iltihap biriktirdikleri zaman yüzeye çıkmaktadırlar. Eğer kaşır veya sıkarsanız kan yahut kalın bir biçimde iltihap sızdırmaktadırlar. Genital sivilceler ise kaşınma meyillidirler ancak genital uçuk lezyonlarının tersine onlara baskı uygulamadığınız sürece ağrılı olmazlar.

Yüzde siğil

Yüzde Siğil Görüntüsü

Virüs bulaştıktan belli bir süre sonrasında yüzde farklı biçim, renk, büyüklük ve sayı şeklinde belirtilere sebep olmaktadır.

Ağızda siğil

Ağızda Siğil

Özellikle ağızda oluşan siğiller en az rastlanılan türlerden birisidir. Genel anlamda ağzın içinde labial mukoza, diş eti, sert damakta asemptomatik, dil, yumuşak, beyaz veya pembe renk, küçük hafif kabarık bir biçimde kendisini belli etmektedir.

Dilde siğil

Dilde Siğil
Özellikle oral seks hikayesi olan hasta bireylerin tümünde bu HPV virüsünün dil, ağız ve boğaza bulaşıp bulaşmadığı hakkında ciddi korku ve endişe sahibidirler. Ağız bölümünde HPV tespiti genel anlamda ağız-dudak boşluğu ya da boğaz bölgesinde HPV ye bağlı biçimde oluşmakta olan siğilin yani kondilomun gözlenmesi sonucu belirlenmektedir.

Dudakta siğil

Dudakta Siğil
Bireylerde eğer dudakta ya da ağızda siğillerin oluşumu yüksek oranda tespit edildiği takdirde birey öncelikle izlenmeye alınmaktadır. Belirli bir süre bu durum kontrol edilmektedir. İlerleme olduğu takdirde bu alan için özel olarak geliştirilen aşılar kullanılmaktadır.

Kolda siğil

Kolda Siğil
Bu siğillerin tür bakımından tıp dilindeki ismi Verruca plana yani düz siğillerdir. Özellikle bu siğiller ilk bakışta fark edilmeyecek biçimde küçük olabilmektedir. Siğillerin üst kısımları sanki törpülenmiş biçimde düz bir görünüme sahiptirler.

El siğil

el siğil
Özellikle eldeki siğiller çoğunluk bakımından avuç içinde ve parmaklarda oluşmakta olan genel anlamda nasır ile karıştırılmakta olan sert dokulardır.

Avuç içinde siğil

Avuç içi siğil
HPV virüsünün bazı çeşitleri tarafından oluşmaktadırlar. Gündelik temas hali ile bulaşmaktadırlar. Bu yüzden en çok avuç içi, eller, parmaklar, ayaklar ve yüzde görülmektedirler.

Bacakta siğil

Bacakta Siğil
Genellikle HPV mikrobunun bazı türleri tarafından bacak bölgesinde oluşmaktadırlar. Kaşıma sonrasında virüsün sayı bakımından yükselmesi söz konusudur.

Boyunda siğil

Boyunda siğil
Bu siğiller çeşit bakımından düz siğil ismiyle bilinmektedir. Özellikle çok sayıda olması ile dikkat çekmektedirler. En sık yerleştiği yerler ise boyun, yüz, bilekler, dizler, yüz ve dirseklerde gözlemlenmektedirler.

Boğazda siğilBoğaz siğil görüntüsü

Düşük risk barındıran HPV’si olan bir bireyde, bademciklerin yakınında boğazın ise arka tarafında ve dilin taban bölgesinde siğiller fark edilebilmektedir. HPV oral seks yolu ile bu bölgelere yayılmaktadır. Bu durumla birlikte birey yüksek riskli HPV’ye sahip ise boğaz-ağız (orofaringeal) kanseri gelişebilmektedir.

Boğazda siğil belirtileri

HPV enfeksiyonu yani insan papilloma virüsü, boğazda ve cinsel organlarda siğillerin oluşmasına neden olabilmektedir.

Boğaz ve ağız içi: HPV ve Kanser belirtileri

  • kulak ağrısı,
  • Kalıcı boğaz ağrısı,
  • Şişmiş lenf düğümleri,
  • Ses kısıklığı,
  • Açıklanamayan kilo kaybı,
  • Yutmada ağrı.

Topukta siğil

Tıp dilinde plantar siğiller olarak adlandırılmaktadırlar. Yani ayak tabanı siğilleri, genel anlamda ayaklarda, topuklarda ya da diğer ağırlık taşımakta olan bölgelerde görülebilmektedir. Ayak tabanı üstünde oluşan basınç sebebi ile plantar siğillerin kalın, sert bir deri tabakasının (nasır) altı bölümünde içeriye doğru büyümesine neden olabilmektedir.

Tavukgötü siğil

Yüz, el, ayak gibi bölgelerde çıkmakta olan renksiz sert kabarcıklardır. Sağlık bakımından herhangi bir zarar teşkil etmezler. Fakat estetik olarak aşırı rahatsız edici olabilmektedirler. Ayrıca ağrı veya kaşıntı hissedilmesine de sebep olabilirler. Özellikle ayak bölgesinde çıkanlar ağrıya sebep olabilmektedirler.

Rahim ağzı kanseri belirtileri siğil

Rahim ağzı siğil HPV

Genel anlamda kadın bireylerde rahim ağzı kanseri durumunun %95’den fazlası genital bölgesinde oluşan siğiller kaynaklı olmaktadır. Belirtiler ise şöyledir;

  • Genital ya da anal bölgede yanma, kabarıklık kaşıntı,
  • Genital bölgede ufak biçimde lezyonlar,
  • Cinsel olarak birlikte olma sırasında kanama,
  • Büyük ya da büyük karnabahar görünümünde dokular şeklinde belirti vermektedir.

Her siğil HPV değildir

Özellikle bireyler siğil tedavi hizmeti öncesinde araştırma yaptıklarında bu problemin yalnızca HPV virüsü ile ortaya çıkıp veya çıkmadığı konusunda araştırma yapmaktadır. Tüm bu soruların cevabındaysa her siğilin, HPV virüsü ile bağlantılı olabilmektedir. Halkımızda bazı hayvanların siğillerin çıkardığı yönünde söylenti çıksa da bu gerçeği yansıtmaz.

Siğil tedavisi hizmeti nasıl yapılır?

Siğil Tedavisi
Siğillerin birçoğu vücut için zarar arz etmez. Herhangi bir siğilin tedavi sağlık işlemi yapılmadan da haftalar veya aylar içinde kendiliğinden geçebilirler.

Fakat görünüş olarak rahatsız etmekte ise ve genital bölge siğilleriyle ortaya çıktıysa tedavi yöntemimizi uygulatmalısınız. Bu durum ayak siğilleri ve düz siğiller içinde geçerlidir. El ayak üzerinde çıkan tüm siğilleri tedavi ettirebilirsiniz.

Aşağıda listelediğimiz komplikasyon var ise kesinlikle sağlık merkezine danışmalısınız

  • Siğilin üzerinde iltihaplanma veya kanama varsa
  • Başka cilt hastalıkları ile birleştiyse Örnek: Atopik dermatit
  • Molluskum kontagiosum türü siğiller varsa yani göbekli siğilin

Yaşın ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkmakta olan Seboreik siğiller ile birtakım cilt kanseri türleri karışabilmektedir. Seboreik siğiller yani zararsız siğillerin olduğundan emin değilseniz. Kötü huylu lezyon oluşumunun ekarte edilmesi için sağlık merkezlerine kesinlikle başvurmaları önerilmektedir.

Lazerle siğil tedavisi

Özellikle lazer tedavisinde fraksiyonel lazer ismi verilen ince uzun bir lazer aletiyle tedavi uygulanmaktadır. Siğilin üstüne getirilen lazer ışınları sayesinde siğilin taban bölgesi ısınma sonucu kurur ve çevre dokularda herhangi bir hasar meydana gelmemektedir. Lazer metodu ile siğillerin kökü tamamen ortadan kalkacağı için hasta bireyde küçük yaralar oluşmaktadır.

Siğil yaktırma tedavisi

Özellikle siğiller yaktırma olarak isimlendirilen elektrokoterizasyon işlemi, elektrokoter adı verilen bir cihaz kullanılması yolu ile siğillerin bölgeden silinme işlemidir. Elektrokoter, uç bölgesinden elektrik akımı geçiren ve kaleme benzemekte olan cerrahi bir sağlık aracıdır.

Siğil dondurma tedavisi

Siğilin dondurma sağlık işlemi kriyoterapidir. Özel cihazlar yardımı ile veya bazı basit aparatlar ile azotla siğilin dondurma tedavi işlemi uygulanmaktadır. Sıvı azot siğil tedavisi hizmetinde dokuların üzerine sürülmesi veya püskürtülmesi biçiminde uygulanmaktadır. Kriyoterapi tedavi işleminde kullanılan -195 derecedeki sıvı azot, siğil tedavisi amacı doku yapısını hızlıca dondurmaktadır.

Siğil ameliyatı tedavisi

Bazı durumlarda siğiller kriyoterapi veya ilaç tedavisi sonucu temizlenmeyebilmektedir. Bu durumla karşılaşılması durumunda cerrahi olarak çıkarılmak üzere tedavi edilmektedir.

Lazerle siğil tedavisi fiyatları

Genel anlamda bireyler tarafından sık olarak merak edilen lazer siğil tedavi hizmet fiyatı ne kadar bilgisidir. Siğilinizin durumuna göre uygulanacak seans ücrete etki etmektedir.

Ayrıca her özel sağlık kuruluşunun fiyat ve politikası değiştiği için fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Sizin için en faydalı önerimizi siğil tedavi işlemiyle yaptıracağınız sağlık kuruluşu ile iletişime geçerek fiyat bilgisi almanızdır.

Kurumumuza siğil ile ilgili sorulan sıkça sorulan sorular?

Sağlık kuruluşumuza siğil ile ilgili sorulan sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık. Aklınıza takılan siğiller ve sağlık ile ilgili her türlü soruları bizlere iletişim kanalından ulaşarak sorabilirsiniz.

Siğil neden olur?

Özellikle siğillerin oluşumuna HPV yani insan papilloma virüsü neden olmaktadır. Bu virüsün tanımlanmış bir çok çeşidi bulunmaktadır. Her kişinin bağışıklık sistemi HPV virüsüne farklı şekilde yanıt vermektedir. Bu yüzden dolayı HPV ile temasın sonucu herkeste siğil oluşmayabilmektedir. İnsan papilloma virüsü temas yolu ile bulaşan bir virüs olarak bilinmektedir.

Siğil neden çıkar?

Cildin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucu ortaya çıkmakta olan iyi huylu deri kabartısıdır. Siğile neden olmakta olan virüslere HPV (human papilloma virus) denmektedir. Bir şekilde cild tabakasında yaralanma veya kesik olduğu zaman bu virüslerden birini kapma oranı yüksektir.

Siğil kendi kendine geçer mi?

Genel olarak siğiller incelendiğinde kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Fakat el ve ayakta oluşmakta olan basit siğiller kendiliğinden iyileşebilmektedir. Ama genital bölgede oluşan siğillerin tedavisi yapılmadan kendiliğinden iyileşmesini beklemek çok yanlış bir durumdur.

Siğil acır mı?

Bu durum her siğil için geçerli olmazken ayakta bulunan siğiller ağrıya sebep olmaktadır. Özellikle sık olarak ayakta duran bireylerde gözlemlenen bu durum siğile basınç olması sebebiyle ağrıya neden olabilmektedir.

Siğil kaşınır mı?

Bu durum her siğil için aynı olmaz. Fakat genital bölgede olan siğillerde bu durumla karşılaşabilmek mümkündür.

Siğil koparmak?

Viral kökenli olan siğiller tekrar çıkma ihtimali her zaman bulunmaktadır. Bu neden ile cilt ile ilgilenen sağlık merkezinin belirttiği sıklık ile kontrole gidilmeli ve bir tane bile kalmadan siğil tedavi işlemi ile yok ettirilmelidir.

Siğil kanarsa ne olur?

Normal anlamda siğil kanamaya neden olan bir rahatsızlık teşkil etmez. Fakat sert müdahale sonucu koparak düşebilmektedir. Bu alanda kanama söz konusu olabilmektedir. Kanama genel anlamda bir kaç dakika içerisinde pıhtılaşma sonucu kendi kendine durmaktadır.

Siğil nasıl yok edilir?

Genellikle sık olarak tercih edilen kriyoterapi adı verilen dondurma yöntemi, asit çözeltisi içermekte olan ilaçlar veya cerrahi yöntemle yok edilmektedir. Tedavi sonrasında bazı bireylerde HPV virüsü pasif duruma geçerek siğilin yeniden oluşmaz. Fakat bazı kişilerde ise bağışıklık sistemi zayıf olması nedeni ile yeniden çıkma olasılığı bulunmaktadır.

Siğil hangi bölüm bakar?

Özellikle siğillerin tedavisinde tıpkı ben tedavi edilmesi gibi 2 farklı branş tarafından temizlenmektedir. Bunlar genel cerrahi ve cildiye branşlarıdır. Genel cerrahi doktorlarının teknolojik bakımdan ekipmanları daha fazla olduğu için bu sayede daha az iz bırakan ve daha etkili teknikler ile siğillerden kurtulmanızı sağlamaktadırlar.

Siğiller bulaşıcı mıdır?

İnsanlar tarafından merak edilen sorulardan biride siğiller bulaşıcı mıdır? Bu sorunun cevabı virüslerin vücutta oluşmasına sebep olmakta olan bu siğiller genellikle son derece bulaşıcıdır.

Bu nedenle virüsler dolaylı olarak traş bıçağı gibi nesneler ya da havlu kullanımı ile bulaşabilmektedir ya da doğrudan kişiden kişiye bulaşabilirler. Bu sebep ile siğili olmakta olan bireyler ile kişisel eşyalarının ortak kullanımı ve yakın temastan kaçınmak gerekmektedir.

Her kişinin bu virüse vereceği karşı tepki bağışıklık sisteminin güçlülüğüne göre değişmektedir. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerde virüs negatiftir. Bağışıklık sistemi güçsüz olan kişilerde ise siğil oluşumu görülmektedir. Farklı HPV enfeksiyon türleri oluşan genital siğil özellikle cinsel temas yoluyla bulaşmaktadırlar.

Virüsün vücuda girmesi ile siğilin tam oluşması arası dört hafta ile sekiz ay kadar bir süre bulunmaktadır. Ciltte deformasyon yani yara var ise siğil virüsleri ile enfekte olması daha kolay hale gelmektedir.

Aynı sürede cildin ıslak veya nemli olması da bulaşma riskini artırmaktadır. Bu nedenle insanların genel olarak tercih ettikleri,

  1. Hamam,
  2. Sauna,
  3. Yüzme havuzu

gibi ortamlarda virüs sıklıkla bulaşmaktadır.

Siğil nasıl bulaşır?

Virüslerin neden olduğu siğil dokuları son derece tehlikeli ve bulaşıcıdır. Bu siğil dokularına neden olan virüsler doğrudan bireyden bireye, bazen ise dolaylı olarak traş bıçağı ya da havlu gibi nesneler yolu ile bulaşabilmektedir. Bu neden ile siğili olan bireyler ile kişisel ortak eşya kullanımından ve yakın temastan kaçınmak gerekmektedir.

Cinsel organda siğil için hangi doktora gidilir?

Özellikle cinsel organda bulunan siğillerin teşhis edilmesi için dermatolog yani deri hastalıkları uzmanı tarafından yapılan muayene sonucu tanı konmaktadır.

Üroloji veya jinekoloji tarafından da tanı konabilmektedir. Kadın bireylerde özellikle yıllık rutin jinekolojik muayene zamanında tespit edilmektedir.

Siğil nasıl yakılır?

Siğil yaktırma tedavisi olarak bilinmekte olan elektrokoterizasyon sağlık işlemi, elektrokoter adlı bir cihaz kullanılması yolu ile siğillerin bölgeden temizlenme işlemidir. Elektrokoterin uç kısmında bulunan elektrik akımını geçirmekte olan kaleme benzemekte olan cerrahi bir sağlık aracıdır.

Siğil yakıldıktan sonra ne yapılmalı?

Genel anlamda siğilin yakma işlemi sonrası yara ve su toplaması oldukça doğaldır. İyileşme sürecinin gecikmemesi için müdahale edilmemeli ve birkaç hafta sonra sağlık kuruluşunda kontrol ettirilmelidir.

Siğil yakıldıktan sonra banyo yapılır mı?

Siğilin yakma işlemi gerçekleştikten sonra sağlık kuruluşunda size söylenecekleri adım adım yerine getirmeniz siğilin iyileşme süresini kısaltacaktır.

Yüzde siğil neden çıkar?

Kısaca yüzde siğillerin oluşmasının en büyük nedeni bireyin bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır. Özellikle HPV bağışıklığı zayıf olan bireylerde sık karşılaşılan durumdur. Ortak kullanım alanı olan yerler; jakuzi, sauna, havuz gibi alanlar yüzde siğillerin oluşmasına uygun ortamdır.

Yüzdeki siğil nasıl geçer?

Yüzde oluşan siğillerin tedavisi için dondurma, asit veya cerrahi operasyon gibi birçok seçenek vardır. Siğil tedavi işleminde kullanılacak salisilik asit, ilk metottur. Siğil tedavi işleminde, siğilin alanına sürülen salisilik asit cilt tarafından emilmektedir. Bu ağrısız ve yavaş bir şekilde gerçekleşmektedir

Elde siğil neden çıkar?

Siğillerin genel nedeni İnsan papilloma virüsü yani HPV nedeniyle oluşmaktadır. HPV, cinsel yollar ve cilt teması ile bulaşan; vücudun nerede ise tüm alanlarında siğillere ve düşük bir olasılık ile kansere neden olan bir virüstür. Elde siğillerin oluşmasının net cevabı HPV virüsüdür.

Eldeki siğil nasıl geçer?

Özellikle elde çıkan siğillerde tedavi olarak sıklık ile salisilik asit çözeltisi barındıran ilaçlar, dondurma yöntemi yani kriyoterapi veya cerrahi işlemler uygulanmaktadır. Tedavi sonrasında bazı bireylerde HPV virüsü pasifleşmektedir ve siğil tedavisi sonucu yenilenmez. Fakat bazı kişilerdeyse bağışıklık sisteminin güçlü olmadığı durumlar nedeniyle siğilin yenilenme olasılığı bulunmaktadır.

Boğazda siğil nasıl anlaşılır?

Düşük risk barındıran HPV’si olan bir birey bademciklerin yakın bölgesinde dilin tabanında ve boğazın arka tarafında siğiller fark edilebilmektedir. HPV genel anlamda oral seks yolu ile bu bölgelere yayılabilmektedir

Boyunda siğil neden çıkar?

Sıkça bahsettiğimiz HPV adı verilmekte olan human papilloma virüs, tüm siğilin türlerinin oluşmasının temel sebebidir. Söz konusu olan bu HPV virüsünün yüzü aşkın türü bulunmaktadır. HPV yani Human papilloma virüsü derinin en üst yüzeyindeki hücreleri etkilemektedir. Böylece keratinlerin üremesine ve hücrelerin çoğalmasına sebep olmaktadır

Parmakta siğil neden çıkar?

Parmakta oluşan siğilin, HPV yani insan papilloma virüsü nedeniyle oluşmaktadır. HPV, cinsel yollar ve cilt teması ile bulaşabilen; vücudun her bölgesinde siğillere ve düşük bir oran ile kansere neden olan bir virüstür. Parmakta siğillerin oluşmasının nedeni HPV virüsünün varlığını göstermektedir.

Parmaktaki siğil nasıl geçer?

Siğilin çeşidi belirlendikten sonra özel halk sağlık kabini kuruluşumuzda bulunan yöntemler ile siğil tedavi sağlık işlemi gerçekleştirilmektedir.

Ayaktaki siğil nasıl geçer?

Siğilin çeşidi belirlendikten sonra sağlık kuruluşumuzda bulunan yöntemler ile siğil tedavi sağlık hizmeti gerçekleştirilmektedir.

Vajinada siğil neden olur?

Erkek ve kadın bireylerde görülmekte olan genital siğiller, cinsel temas ile bulaşan HPV’nin genital bölgedeki oluşumudur. Kondiloma aküminata olarak isimlendirilmektedir. HPV virüsünün 40 türü genital siğillere neden olmaktadır.

Vajinada siğil nasıl geçer?

Siğil tedavisi amacı sadece siğillerin temizlenmesi değil, siğilin bulunduğu bölgedeki dokunun tamamen yok edilmesi amaçlanmaktadır. Genital siğilin tedavisi, kriyoterapi dondurma veya yakma, krem, boyut olarak büyük olan siğiller ise cerrahi yöntem ile tedavi edilmektedir.

Vajinada siğil varken ilişkiye girilir mi?

Vajinal, oral ya da anal seks sırasında kesinlikle prezervatif kullanmalısınız. Virüs prezervatif tarafından korunmayan cilt temasından dolayı bulaşabilmektedir. Genital bölgede oluşan siğiller için tedavi görürken cinsel ilişkiye girmemelisiniz!

Makatta siğil nasıl anlaşılır?

Makat bölgesinde karnabahara benzer görünüme benzer şişlikler oluşmaktadır. Bunun yanı sıra kanama, kaşıntı, mukuslu yani sümüksü akıntı, makat bölgesinde ıslaklık hissi gibi belirtiler görülmektedir.

Makatta siğil için hangi doktora gidilmeli?

Sağlık kuruluşu tarafından tedavi edilmeyen siğillerde kanserleşme gözlenebilmektedir. Bu nedenle mutlaka bu şikayetler ile karşılaştığınız vakit zaman kaybetmeden makat hastalıklarından ilgilenen sağlık kuruluşuyla iletişime geçerek randevu almalısınız.

Makatta siğil nasıl geçer?

Anal siğillerde uygulanmakta olan birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Anal siğilin tedavilerinde ultrasonik dissektör (cerrahi), lazer, ilaç gibi metotlar kullanılmaktadır. Ayrıca lokal tedavi ile beraber, uygun bağışıklık tedavilerinin yani immunoterapi bütünsel bir şekilde belirlenerek uygulanması gerekmektedir.

Genital siğil yakıldıktan sonra ne zaman iyileşir?

Genital siğilin tedavi sonrası 1 hafta içinde iyileşmektedir. Yakma sonrası o bölgede sulanma, yara görünümü, sarı akıntı olması normaldir. Ortalama 1 hafta içerisinde tamamen iyileşerek kurumaktadır.

HPV pozitif ama siğil yok?

Genel anlamda HPV virüsüne yakalanan her hasta bireyde siğilin olması gerekmez. HPV pozitif ama siğil yok diyen pek çok hasta bireyde aslında bağışıklık sisteminin güçlü olması sonucu vücutta siğilin oluşmasını bu nedenle baskılamaktadır. Bu sebeple HPV türünden bağımsız olarak erkete veya kadında siğil oluşmayabilmektedir.

HPV negatif çıktı ama siğil var?

HPV testleri genital bölgede siğilin olmasına rağmen negatif sonuç çıkabilmektedir. Bunun nedeniyse piyasada yapılmakta olan her tarama testinin aynı kapsama ve kaliteye sahip olmamasından kaynaklanmaktadır.

HPV siğil yokken bulaşır mı?

HPV enfeksiyonu vücuda girdikten sonrasında birkaç ay sonrası siğiller çıkabildiği gibi uzun yıllar sürece vücutta hiç bir belirti göstermeyebilmektedir. Bu neden ile HPV enfeksiyonu siğil olmasa da bulaşıcı bir özellik ve şekle sahiptir.

HPV siğil kendiliğinden geçer mi?

Siğiller kendiliğinden ya da tedavi sonucu geçebilmektedir. Fakat tedaviye rağmen yıllarca süren siğiller de mevcuttur. Bu siğiller tedavi ile tamamen silinse dahi sonradan tekrar çıkabilmektedir.

Hamilelikte genital siğil?

Hamilelik döneminde genital siğiller veya diğer ismi ile kondilomların daha sık çıktığı görülmüştür. Hamilelik döneminde anne bireyin vücut direncinin düşük olması nedeniyle ilaç kullanamadığı durumlardan kaynaklı hasta olmasına neden olmaktadır. Bağışıklık sisteminin zayıflığı nedeniyle genital siğillerin artmasına neden olur.

Kriyoterapi sonrası siğil ne zaman düşer?

Özellikle kriyoterapi sonrası siğiller genel anlamda ortalama olarak 1 hafta civarında düşmektedir. Siğilin dondurma sağlık işlemi sonrası 2 veya 4 hafta içerisinde yeniden bir muayene yapılması uygun olmaktadır.

Ayak nasırı siğil kökü nasıl çıkarılır?

Sağlık kuruluşundan randevu alarak ayağınızda bulunan siğilin veya nasırın tanısı yapılması gerekmektedir. Sonrasında size uygun olacak tedavi yöntemiyle sağlık işlemini uygulatmanız siğilin ya da nasır kökünü temizleyecektir.

HPV aşısı veya siğil tedavi hizmetinden yararlanmak istiyorum?

Hasta ya da hasta yakınları HPV aşısı ve siğilin tedavisi hizmeti işlemi için ücret bilgisini öğrenmek için bizlere (0506) 141 51 63 numaralı hattan sağlık uzmanı temsilcimizle görüşerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

HPV aşısı ve siğil tedavisi kimlere uygulanmaktadır?

Hpv Aşısı
Human Papilloma Virüs aşısı genellikle hiç cinsel ilişki yaşamamış, 9 ve 26 yaş aralığındaki kadın bireylere önerilmektedir. 40 yaşını geçmemesi ve aşının yapılması önerilmektedir.

Bunun amacı ise daha önce hiç virüs ile karşılaşmamış kadın bireylerde cinselliğin başlamasıyla olağan bir HPV mikrop riskini tamamen yok etmektir.

Eğer kadın bireyin önceden cinsel birlikteliği oldu ise öncelikle smear testi ile HPV tipi tanısı yaptırmalıdır. Bu smear testi sayesinde kansere neden olacak HPV tür 6, 11, 16, 18 tespit edilmediyse, HPV aşısı yaptırmalısınız!

Whatsapp'tan Yazın Hemen ArayınYol Tarifi

Özel Keçiören Halk Sağlığı Hizmetlerimiz

Özel Keçiören Halk Sağlığı İnstagram

Puanınızı Belirtin! Belirttiyseniz Teşekkürler! 5/5 - (inceleme:996)